Sotkamon ja Vuokatin majoitushaku - Löydä & varaa hotelli tai mökki

Uintipaikat ja kylpylät

Sotkamo ja Vuokatin aluetta ympäröi laajat vesistöalueet hiekkarantoineen ja oheispalveluineen. Majoitusalueiden välittömässä läheisyydessä on poikkeuksetta uimapaikka ihan kivenheiton päässä. Parhaimmat hiekkarannat alueella löydät Hiukan uimarannalta Sotkamon keskustan vierestä ja vastaavasti Vuokatista Särkiseltä Vuokatinhovin rannalta.

Vuokatissa toimiva Vesiurheilukeskus tarjoaa asiakkailleen kesän hittituotetta SUP -lautailua, joka on rauhallista melomista laudan päällä. Vauhdikkaampaan menoon vesiurheilukeskuksesta löytyy lammen ylittävä kaapeli, jonka avulla voidaan harrastaa vesihiihtoa, wakeboardingia ja muita vauhdikkaampia vesilajeja. Saunan ja veden yhdistelmä on tarjolla esimerkiksi Vuokatinmaan majoitusalueelta, Jaakkolan lomamökeiltä ja monilta muilta majoitusyrittäjiltä.

 • Vuokatin uimahalli

  Vuokatin uimahalli. Uimareiden ykköskohde Vuokatissa on Vuokattihalli. Sen uimahallissa kauhotaan viisirataisessa 25-metrisessä altaassa. Allasvalikoimaan kuuluvat myös vauva-allas ja monitoimiallas, johon voi laskea vesiliukumäkeä pitkin. Monitoimialtaassa on lisäksi rentouttavia vesihierontapisteitä. Lisätiedot: Vuokatin uimahalli

  Osoite:
  Opistontie 4, 88610 Vuokatti

  Avoinna:
  ma-pe klo 8-21
  la klo 10-20
  su klo 10-18

 • Holiday Club Katinkulta

  Holiday Club Katinkullan kylpylä. Katinkullan kylpylästä löytyy yli 20 erillistä allasta: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki. Lekottele ja polski vaikka jokaisessa altaassa.

  Tutustu tarkemmin: Holiday Club Katinkulta

 • Pienet ja persoonalliset

  Pienet ja persoonalliset uimarannat. Mitä jos yhdistäisit uimareissun ja maaseutumatkailun? Ajaessasi kohti kylän rantoja näet samalla kauneinta ja ”aitoa” Sotkamoa.

  Lisätietoja muista rannoista Uimaan.fi -palvelusta

 • Hiukan hiekkaranta

  Hiukan hiekkaranta jota Kainuun Rivieraksikin kutsutaan on pitkä ja matalarantainen helmi Sotkamon keskustan kupeessa. Hiukan rannalla pukeutumiskopit, kahvila, uimavalvonta, kolme kappaletta beach volley -kenttiä, tenniskenttä ja paljon muuta toimintaa. Hiukasta lähtee myös läheiseen kangasmaastoon lenkkeilypolkuja, sekä talvisin hiihtolatuja.

  Osoite:
  Tervatie 1, 88600 Sotkamo

 • Vuokatti Beach

  Katinkullan ranta on yksi hienoimmista ranta-alueista Vuokatissa. Näkymä Katinkullan hienoilta hiekoilta avautuu Jäätiönlampeen, Jäätiönlahteen, jotka ovat osa Nuasjärveä. Taustalla näet Vuokatinvaaran ja Vuokatinrinteet sekä kolmentoista vaaran maiseman. Rannalta löydät kaiken tarpeellisen leikkipaikoista Frisbiegolf rataan tai vaikka koripallokenttään. Katinkullan satamama on myös Vuokatti Fishing -yrittäjän lähtösatama opastetuille kalastusretkille Nuakseen sekä pidemmillekkin retkille.

  Osoite:
  Katinkullantie, 88610 Vuokatti

Matkailuneuvonta

Sotkamo

 • Keskuskatu 3
 • 88600 Sotkamo
 • puh. 045 312 1016

Vuokatti

 • Ilkantie 8
 • 88610 Vuokatti
 • puh. (08) 619 410
Sotkamovuokatti.fi

SotkamoVuokatti.fi ei vastaa sivuston tietojen kuten hinnat oikeellisuudesta. Varmista aina ajantasaiset tiedot palveluntarjoajalta.