Sotkamon ja Vuokatin majoitushaku - Löydä & varaa hotelli tai mökki

Aktiviteetit

Alueemme yksi vetovoimatekijä on monipuolinen aktiviteettitarjonta. Ohjelmapalveluyritysten tarjoaminen retkien lisäksi, luonto itsessään kutsuu liikkumaan kaikkina vuodenaikoina. Tälle sivulle on listattu Sotkamon ja Vuokatin nähtävyyksiä, tekemistä ja kokemista niin ulkona kuin sisätiloissakin.


Kainuun Vaellustalli

Järjestämme elämysretkiä kainuulaiseen luontoon islanninhevosilla ympäri vuoden. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule nauttimaan uusista kokemuksista!

Yhteystiedot:
www.kainuunvaellustalli.fi
puh. 040 0913215
Riekinrannantie 6B

Katso lisää

Ampumahiihto

Vuokatin Urheiluopisto tarjoaa ampumahiihtäjille Suomen monipuolisimmat laji- ja oheisharjoittelun suorituspaikat ja ampumahiihtäjän tarvitsemat testauspalvelut. Harjoitteluun vaihtelevuutta ja lisää laatua tuo ammunnan tuuliharjoittelulaitteisto sekä EKO-ase, jota käyttäessäsi et ole sidottu ampumaan vain ampumaradalla.

Lue lisää:
VuokattiSport/Ampumahihto

Biljardi

Biljardia pelaamaan? Vuokatista löytyy kolme kilpatason biljardipöytää ja VuokattiBowling yläkerrassa sijaitsevan salin voit vuokrata myös yksityiskäyttöön. Lisäksi Sotkamossa löytyy kaksi biljardipöytää ravintoloiden yhteydestä.

Katso lisää

Frisbeegolf

Frisbeegolfia Sotkamossa ja Vuokatissa voi harrastaa viidellä eri tason radalla. Maisemiltaan ne ovat puisto- ja metsäratoja. Väylien lukumäärä vaihtelee 9 ja 18 välillä.

Katso lisää

Golf

Vuokatin Katinkullasta löytyy kolme rataa ja kolme eri tasoa pelata Golfia. Jokamieskentällä golfia pääsee kokeilemaan ilman osakkuuksia, jäsenyyksiä tai kursseja. Lisäksi on Par3 -kenttä yhdeksällä reiällä, sekkä Championship Course, joka on ollut usean eri kansainvälisenkin kilpailun näyttämönä. Alueelta löytyy myös Golf-simulaattori, jossa swingiä voi treenata sisätiloissa.

Katso lisää

Hiihto

Alueemme latuverkosto on yksi Suomen parhaita ja Vuokatissa hiihtokausi alkaa perinteisesti jo 10.10. avattavalla ensilumenladulla. Talven mittaan latuja avataan enemmän ja niitä löytyy jokaiseen makuun - myös senioreille ja lapsiperheille n.150 km:n verran.

Katso lisää

Husky-safarit

Koe elämyksellinen talvipäivä koiravaljakon kyydissä, jossa Vuokatin huikeat maisemat vaihtuvat kuin kuvasarjana! Koiravaljakkosafareita löytyy monen eri mittaisia ja niiden kyytiin pääsee myös kesäisin.

Lisätiedot:
Vuokatti Safaris
Suvikkaantie 1, 88610 Vuokatti
puh: +358 40 9115 323

Kalastus

Vuokatin ja Sotkamon aluetta ympäröi isot järvet, useat lammet sekä solisevat purot ja joet. Laajat vesistöalueet ovat puhdasvetisiä, ja niissä elää laaja kalakanta aina hauesta kirjoloheen ja siiasta kuhaan. Kalastaminen onkin alueella erittäin suosittua ja siitä löytyvää informaatiota tarjoaa useat eri sivustot.

Katso lisää

Keilaus

Vuokatti Bowling on edustava ja viihtyisä viihdekeilahalli, joka sijaitsee HolidayClub Katinkullan välittömässä läheisyydessä. Keilahallissa on 16 keilarataa (8 ja 8 rataa vastakkain) sekä kolme ammattitason biljardipöytää, sekä sauna- ja kokoustilat.

Kuntosalit

Rautaa pitäisi päästä nostamaan lomallakin? Onnistuu. Sotkamossa keskustassa on kunnan ylläpitämä ilmainen sali, joka on myös painonnoston sm-mitaleja haalineen Sotkamon Visan kotisali. Vuokatissa kuntosalitarjonta on laaja ja nykyaikaisempi josta löytyy mm. crosstraineria ja pakkaslaitteita.

Katso lisää

Lautalajit

Vuokatista on vuosien saatossa rakentunut lautalajeja harrastaville kattava mesta harrastaa. On ramppihuone, trampat ja hyppyrit, joissa treenata temppuja suoraan Foam Pit -altaaseen, vesiurheilukeskus ja paljon muuta.

Katso lisää

Sauvakävely

Sotkamon luontoa hallitsevat korkeat vaarat, joista näyttävimmät kohoavat Vuokatin 15 kilometriä pitkässä vaarajonossa. Vaaroja ympäröivät laajat järvi ja jokialueet. Näiden maisemien keskellä risteilevä polkuverkosto kutsuu kävelemään.

Katso lisää

Moottoriurheilu

Kiinnostaako snowcross, carting, motocross, enduro? Järjestyy. Cross Country Rommakko tarjoaa kaikkea näitä ja vielä vähän enemmän. Jos haluat hieman hillitympää menoa, kuten ohjattuja moottorikelkkasafareja, tutustu Vuokatti Safariksen tarjontaan.

Mäkiautoilu

MCC Action rata on vauhdikas kokemus keskellä Vuokattia. Eturinteiltä lähtevällä radalla pääset rallifiilikseen tuossa tuokiossa. Kypärä tiukalle ja hissi kuljettaa sinut lähtöpaikkaan, josta mäki alkaakin viettämään alaspäin.

Nähtävyydet

Yhtenä Suomen kauneimpana, vaarojen ja vesistöjen ympäröimänä kuntana on Sotkamon ja Vuokatin nähtävyydet luontokohteita. Tosin mukaan mahtuu kulttuuri ja historiasta kertovia kohteita.

Katso lisää

Pyöräily

Alueen pyöräilykartat päivitetään kesän aikana. Talvista FatBike -pyöräilyä pääsee harrastamaan myös omatoimisesti ja pyöriä vuokraakin mm. Vuokatti Ski Service

Pesäpallo

Ilmassa on urheilujuhlan tuntua - varsinkin kesä-elokuussa! Silloin alueella matkaavan kannattaa suunnata Hiukan pesäpallostadionille, kansallispelin voitokkaimman joukkueen, Sotkamon Jymyn kotikentälle. Otteluita pelataan lähes viikottain ja liput niihin ja lisätietoja saat SuperJymyn kotisivuilta.

Vuokatin Ratsastuskoulu

Vuokatin Ratsastuskoulu sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, Sotkamon ja Vuokatin taajamien välimaastossa. Tarjoamme Sinulle ratsastustunteja alkeista aina vaativalle tasolle saakka. Opetushevoset ja -ponit ovat hyvin koulutettuja (heB- vaB, re 80-100cm) ja luonteeltaan tehtäviinsä sopivia, mainioita kavereita.

Katso lisää

Rullahiihto

Sotkamosta ja Vuokatista löydät ihanteelliset rullahiihtomahdollisuudet olit sitten huippu-urheilija tai vasta-alkaja. Alueemme tarjoaa hyväkuntoiset kevyenliikenteen väylät, vasta uusitun rullahiihtoradan sekä Vuokatinvaaran nousun kaikentasoiseen harjoitteluun. Voit suunnitella reittisi Sotkamon ja Vuokatin lukuisista mahdollisuuksista itsellesi sopivaksi.

Katso ratojen lisätiedot.

Suunnistus

Suunnistuttaako? Kartta, kompassi ja ulkovarustus. Näistä ainoastaan ulkovarustus on itse huolehdittava. Vuokatin Opiston kiinteä suunnistusverkosto pitää sisällään 45 km verkostoa jossa harjoitella suunnistuksen tärkeää taitoa. Olit sitten ammattisuunnistaja tai vasta-alkaja, suunnistuksen perustaidot on helppo opetella Vuokatissa. Tulevista suunnistuksen tapahtumista tiedottaa mm. Kainuun suunnistus Ry

SuperPark Vuokatti

SuperPark on Suomen liikuttavin sisäaktiviteettipuisto. Vuokatissa voit kiipeillä korkeuksiin, laskea vauhdikkaita liukumäkiä, hypätä vaijeriliu'un kyytiin tai mutkitella polkuautoradalla. Game Arena tarjoaa haastetta muun muassa jalkapallo-, jääkiekko-, pesäpallo- ja tennispisteillä. Golf Arenalla hiotaan taitoja sisäharjoittelualueella ja paljon muuta.

Yhteystiedot:
Linturinteenkatu 1, 88610 Vuokatti
Puh. 044 7388610

Naapurinvaaran Huvikeskus

"Aavan meren tuolla puolen, jossakin on maaaaaaa.....", ikivihreiden tangojen tahtiin ja rytmikkäämmän musiikin tahtiin pääset tanssimaan Naapurinvaaran Huvikeskukselle 'Napikselle'. Napis on perinteinen tanssilava, joka oli yksi Pohjois-Suomen suurimmista tanssipaikoista 1960-1970-luvulla. Nykyään pertinteisten tanssien lisäksi, mäellä järjestetään myös tanssikursseja ja muuta toimintaa.

Katso lisää

Tennis

Sotkamon ja Vuokatin alueelta löydät pelikenttiä satoi tai paistoi. Ulkokenttiä on useita erilaisia niin massa kuin ritiläkenttiäkin. Sateen sattuessa sisäpelikentät löytyvät Vuokatin Opistolta ja Katinkullan kylpylän yhteydestä. Sotkamossa tenniskenttä on hiukan rannan vieressä, joka on vapaassa käytössä.

Katso lisää

Uimarannat, -halli ja kylpylä

Sotkamo ja Vuokatin aluetta ympäröi laajat vesistöalueet hiekkarantoineen ja oheispalveluineen. Majoitusalueiden välittömässä läheisyydessä on poikkeuksetta uimapaikka ihan kivenheiton päässä. Parhaimmat hiekkarannat alueella löydät Hiukan uimarannalta Sotkamon keskustassa ja vastaavasti Vuokatista Särkiseltä Vuokatinhovin rannalta.

Katso lisää

Vuokatin Seikkailupuisto

Vuokatin Seikkailupuisto on uusi ja monipuolinen kiipeilypuisto, joka tarjoaa hauskaa ja haastetta kaikille. Vuokatin Seikkailupuiston 9 rataa sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä. Puisto on helposti saavutettavissa autolla Vuokatinrinteiden kautta ja sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Vuokatti Sportista.

Osoite:
Veikontie 4
88610, Vuokatti

Laskettelu

Vuokatinrinteiden laskettelukeskus sopii sekä ensikertalaisille että kokeneille laskijoille. Rinnetarjonta on monipuolinen ja rinteiden välillä on helppo sukkuloida. Lautailijoitakaan Vuokatissa ei ole unohdettu, maailmancup-mitat täyttävä lumikouru eli superpipe, slopestyle-rinne sekä ministreet parantavat entisestään laadukkaiden suorituspaikkojen kirjoa.

Katso lisää

Vaellusreitit ja kohteet

Alueemme on tunnettu puhtaasta luonnostaan järvi ja vaaramaisemista. Matkailualuetta ympäröi laajat ulkoilureitistöt laavuineen ja pitkospuureitteineen. Mahtavat maisemat avautuu parhaiten Vuokatin Rinteiden päältä, josta löydät näköalatornin. Näköalatornin lähettyviltä lähtee myös useita UKK reitistöjä jotka kiertävät Vuokatinvaaran aluetta.

Sienestys ja marjastus

Keväällä heti lumen sulettua, roudan vielä ollessa maassa, voi avosoilla käydä maistelemassa mehukkaita karpaloita. Alkukesällä voi samalla tarkistaa, missä ja miten runsaasti mustikka ja puolukka kukkivat. Korvasieneen lähdetään kun hiirenkorvat ilmestyvät koivuun! Toivotamme mehukkaita retkiä Alueemme luontoon.

Vuokatti Safaris

Safaritalo Vuokatissa, jonka repertuaarista löytyy moottorikelkkasafareita, melontaretkiä, lumikenkäilyä ja mm. karhunkatselua. Tekemistä on jokaiselle vuodenajalle ja ikäryhmälle. Tutustu tarkemmin!

Lisätiedot:
Vuokatti Safaris
Suvikkaantie 1, 88610 Vuokatti
puh: +358 40 9115 323

Vuokatti Shooting - ammuntasimulaattori

Vuokatti Bowlingilla on käytössä tällä hetkellä yksi maailman monipuolisimmista 3D-simulaattorijärjestelmistä ampumaurheiluun ja metsästykseen (SimWay Hunt). Simulaattorissa on valittavana yli 40 erilaista ohjelmaa; voit harjoitella esimerkiksi ampumista perinteiseen ampumatauluun eri matkoilta tai voit halutessasi osallistua vaikka riekkojahtiin Pohjois-Ruotsissa!

Lisätiedot:
Katinkullantie 11, 88610 Vuokatti
Puh. +358 08 6640 080

Matkailuneuvonta

Sotkamo

  • Keskuskatu 3
  • 88600 Sotkamo
  • puh. 045 312 1016

Vuokatti

  • Ilkantie 8
  • 88610 Vuokatti
  • puh. (08) 619 410
Sotkamovuokatti.fi

SotkamoVuokatti.fi ei vastaa sivuston tietojen kuten hinnat oikeellisuudesta. Varmista aina ajantasaiset tiedot palveluntarjoajalta.