Sotkamon ja Vuokatin majoitushaku - Löydä & varaa hotelli tai mökki

Kalastus

Yhteystiedot

  • Kainuun kalaluvat
Kotisivut

Vuokatin ja Sotkamon aluetta ympäröi isot järvet, useat lammet sekä solisevat purot ja joet. Laajat vesistöalueet ovat puhdasvetisiä, ja niissä elää laaja kalakanta aina hauesta kirjoloheen ja siiasta kuhaan. Kalastaminen onkin alueella erittäin suosittua ja siitä löytyvää informaatiota tarjoaa useat eri sivustot. Tässä esittelyssä teille suoria tärppejä kuinka olet jo vapa kädessä nauttimassa Kainuun vesistä.

Kalastusluvat:
Varsinaisen kalastusluvan lisäksi tarvitsee maksaa valtion kalastuksenhoitomaksu. Pilkkimiseen tai onkimiseen et tarvitse kalastuslupaa, sillä se kuuluu jokamiehenoikeuksiin. Kalastuksenhoitomaksu tulee olla suoritettuna ennen kalastamisen aloittamista jos olet 18-64 -vuotias.

Tarkista aina ajankohtaan liittyvät kalastuluvat helpoiten osoitteesta:
www.kalallakainuussa.fi

Tai hanki lupa netistä:
https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/pohjois-pohjanmaa-kainuu-vapalupa.htmlJormasjoki & Myllylänkoski
Koskikalastuspaikka numero uno on ehdottomasti Jormasjärveltä Nuakseen laskeva Jormasjoki koskipaikkoineen. Alueelle pääset helposti autolla Kajaani-Sotkamo väylältä Jormasjoen kohdalle tehtyihin levähdyspaikkoihin. Jormasjoki on helposti lähestyttävä koskikalastusalue niittyjen ja peltojen keskellä. Joen leveys on noin 20 metriä ja rannoilta ainakin perhokalastajan kannattaa varautua kahluuvälinein.


Ontojoki
Ontojoki on mielenkiintoinen kookas kalavirta, jossa Kuhmon laajat vesistöt virtaavat Sotkamon järviin. Metsän keskellä virtaava voimakas kalavirta ei pidä sisällään koskipaikkoja, ja onkin erittäin hyvä uistelu ja vapakalastusjoki. Perhokalastajalle Ontojoki tarjoaa parhaillaan siikoja sekä harjuksia. Ontojoen viehelupa-alue kattaa Katerman ja Kallioisen välisen jokiosuuden.


Tipasjoki ja Lontanjoki Kaksi vierekkäistä joki- ja järvireittiä laskevat Sotkamon isoihin järviin. Lontanjoki virtaa Sapsojärveen ja Tipasjoki taas Kiimasjärveen. Nämä kaksi pienvesistöä ovat kalastettavissa samalla luvalla ja parhaimmat koskikohdat ovat autolla saavutettavissa.

Yhteystiedot

  • Kainuun kalaluvat
Kotisivut

Matkailuneuvonta

Sotkamo

  • Keskuskatu 3
  • 88600 Sotkamo
  • puh. 045 312 1016

Vuokatti

  • Ilkantie 8
  • 88610 Vuokatti
  • puh. (08) 619 410
Sotkamovuokatti.fi

SotkamoVuokatti.fi ei vastaa sivuston tietojen kuten hinnat oikeellisuudesta. Varmista aina ajantasaiset tiedot palveluntarjoajalta.