Sotkamon ja Vuokatin majoitushaku - Löydä & varaa hotelli tai mökki

Kainuun Vaellustalli

Yhteystiedot

 • Riekinrannantie 6b
 • 88600, Sotkamo
 • 040 0913215
Kotisivut

ELÄMYSRETKIÄ KAINUULAISEEN LUONTOON ISLANNINHEVOSILLA

Kainuun Vaellustalli järjestää eripituisia ratsastusretkiä islanninhevosilla ympäri vuoden. Vaellukset toteutamme aina yksilöllisesti ottaen huomioon kunkin asiakkaan taidot ja tarpeet. Vaellusreittimme kulkevat monipuolisissa metsämaastoissa, joiden jäkäläpeitteisillä mäntykankailla kulkevat vanhat hiekkatiet ja polut takaavat tasaisen ja turvallisen menon vauhdikkaammillakin vaelluksilla. Käytössämme on useiden kymmenien kilometrien mittainen reittiverkosto: osa poluista ja teistä kulkee pienten suolampien tuntumassa, osa syvällä metsän siimeksessä. Osaavista hevosistamme löytyvät sopivat ratsut myös ensi kertaa ratsastusta kokeileville – kokeneempien asiakkaiden kanssa mennään vauhdikkaammin.

Islanninhevonen on yksi maailman
vanhimmista hevosroduista, pienikokoinen mutta vankka hevonen, joka erottuu muista yleisistä ratsuhevosista askellajiensa perusteella. Käynnin, ravin ja laukan lisäksi issikoilla on myös yksi tai kaksi erikoisaskellajia: töltti ja liitopassi. Luonteeltaan issikat ovat rohkeita, lempeitä ja sosiaalisia. Hevosemme ovat kaikki Islannissa syntyneitä – pieniä kooltaan mutta suuria sydämeltään!


Hevoset talvella syömässä heinää kuutaman valossa

Hevoset talvella syömässä heinää kuutaman valossa

Porukka kuulolla

Porukka kuulolla

Ratsastusryhmä lähdössä metsään

Ratsastusryhmä lähdössä metsään

Olisiko mitään herkkua tarjolla?

Olisiko mitään herkkua tarjolla?

Hevoset leikkivät laitumella pallolla

Hevoset leikkivät laitumella pallolla

Nautitaan kevätauringosta!

Nautitaan kevätauringosta!

Ratsastusta Sotkamon maastossa

Ratsastusta Sotkamon maastossa

Hempeä hetki

Hempeä hetki

Ratsusta Sotkamossa:

– ohjatut vaellukset 1-3 h
– talutusratsastus
– virkistyspäivät ja polttariohjelmat
– ratsastuslahjakortit
– ratsastustunnit kentällä

Voit tiedustella paikkaa ratsastusretkelle ottamalla meihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Ilmoittautumisen yhteydessä kaikilta asiakkailta tiedustellaan heidän aiempi ratsastuskokemuksensa sekä ikänsä. Kerrothan rehellisesti kokemuksesi, jotta voimme valita juuri sinulle parhaiten sopivan ratsun.

Ikärajat, rajoitukset ja ryhmäkoot:

Vaellusten ikäraja on 12 vuotta. Alle 12-vuotiaan lapsen tulee olla harrastanut ratsastusta säännöllisesti vähintään vuoden ajan ilman taluttajaa voidakseen päästä ratsastamaan metsään. Lapsen tulee siis hallita hevosensa itsenäisesti voidakseen ratsastaa maastossa ryhmän mukana. Ikäraja on säädetty turvallisuussyistä: vaikka hevosemme ovat kokeneita ratsuja ovat ne kuitenkin eläimiä, jotka voivat mahdollisesti käyttäytyä arvaamattomasti yllättävässä tilanteessa. Alle 12- vuotiaille lapsille, joilla ei ole ratsastuskokemusta, voimme kuitenkin järjestää talutusratsastusta tallilla etukäteisvarauksesta.

Aikuisilta ja yli 12-vuotiailta lapsilta emme edellytä aiempaa ratsastuskokemusta, vaan toteutamme retken ryhmän taitojen mukaan. Mikäli seurueessa on sekä kokeneita ratsastajia että aloittelijoita ja he silti haluavat lähteä samalle retkelle, tulee heidän huomioida, että tällöin maastossa edetään aina kokemattomimpien asiakkaiden ehdoilla.

Painoraja vaelluksille on 80-90 kg hevosesta riippuen, sillä islanninhevonen on varsin pienikokoinen hevosrotu. Pakkasrajat ovat talvella tunnin vaellukselle -18 C ja kahden tunnin vaellukselle -15 C. Ryhmien maksimikoot ovat 5-6 asiakasta kerrallaan ratsastustaidosta riippuen. Opastus on aina tarjolla suomen lisäksi myös englanniksi. Asiakkaamme ovat vastuuvakuutettuja ja satunnaisesti ratsastavat asiakkaamme SRL:n satunnaisratsastajavakuutuksen kattamia. Säännöllisesti (vähintään kolme kertaa kuukaudessa) ratsastavilla asiakkailla tulee olla joko SRL:n ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card-kortti.

Kainuun Vaellustallin kaikessa toiminnassa kunnioitetaan hevosia sekä luontoa ja sen eläimiä. Suunnittelemme kaikki palvelumme turvallisuudesta huolehtien.

Näin saavut perille

Sijaintimme on n. 10 km Sotkamon kirkonkylältä Kuhmoon päin tien 76 varrella, Sotkamosta päin tullessa tien vasemmalla puolella. Kainuun Vaellustallin opastekyltit Kuhmontiellä ja Riekinrannantiellä ohjaavat perille aina tallin parkkipaikalle asti. Suosittelemme, että asiakkaat eivät käyttäisi navigaattoria tallille löytääkseen, sillä ne useimmiten ohjaavat kääntymään liian aikaisin Riekinrannantielle ja näin ajo-opasteet jäävät näkemättä.

Yhteystiedot

 • Riekinrannantie 6b
 • 88600, Sotkamo
 • 040 0913215
Kotisivut

Matkailuneuvonta

Sotkamo

 • Keskuskatu 3
 • 88600 Sotkamo
 • puh. 045 312 1016

Vuokatti

 • Ilkantie 8
 • 88610 Vuokatti
 • puh. (08) 619 410
Sotkamovuokatti.fi

SotkamoVuokatti.fi ei vastaa sivuston tietojen kuten hinnat oikeellisuudesta. Varmista aina ajantasaiset tiedot palveluntarjoajalta.